Skip to content
Gustaf Doktares drömträff räddade en poäng åt Katrineholm Bandy under lördagen.

Doktares kanon räddade poäng mot Djurgården

13 januari 2024

Katrineholm Bandy är alltjämt obesegrade i Bandyallsvenskan 2024. Detta efter att ha spelat 5-5 hemma mot Djurgården under lördagen.

Det var en match som blev precis så jämn och spännande som man hade kunnat ana på förhand när Katrineholm Bandy under lördagen tog emot Djurgårdens IF hemma i Kronfågel Arena. Lagen bytte målchanser med varandra konstant under den första halvleken och där och då var hemmalaget det mest effektiva. Två smörpassningar fram till William Hallberg och en hörnretur av Ville Hämäläinen gjorde att de rödblåa kunde gå till pausvila i 3-2-ledning.

I den andra halvleken var gästerna det marginellt bättre laget spelmässigt och samtidigt grinade marginalerna hemmalaget i ansiktet. En knapp offside gjorde att KB:s 4-3-mål korrekt dömdes bort, men kort därefter kunde DIF sätta 4-3 från uppenbar offsideposition. Ett mål som inte dömdes bort.

Hemmalaget fick också kämpa rejält för att få med sig någon straff från matchen. Flera gånger tyckte man sig ha gjort sig förtjänta av en signal från domaren, men det skulle dröja fram till den 65:e minuten när Niklas Eriksson drogs ner innan domare Erik Henriksson korsade armarna över huvudet. William Hallberg fullbordade sitt hattrick fram till 4-4, men dramat var inte över där.

På sin tolfte av totalt 16 hörnor i matchen kunde gästerna, genom lagkapten Lukas Tidetorp, sätta 4-5 i den 73:e minuten och länge såg det ut att även kunna bli slutresultatet. Men med bara minuter kvar av ordinarie tid visade Gustaf Doktare att han ville annorlunda. Detta då 18-åringen hittade den stora bössan och dundrade in 5-5 i bortre krysset från 25 meter.

– Det var väl på tiden att jag träffade mål när jag skjuter i alla fall. Det var väl andra gången den här säsongen jag träffade mål. Jag hoppades bara att den skulle gå på mål och att någon skulle kunna gå på retur, men det blev lite bättre än vad jag tänkte, säger Doktare.

Poängen innebär att Katrineholm nu har tre raka matcher utan förlust och att man alltjämt är obesegrade under 2024. Nu väntar landslagsuppehåll och inför slutspurten av serien därefter finns en bra känsla i laget.

– Vi har en ganska bra känsla nu med två poäng mot Borlänge och en poäng här. Tre av fyra poäng den här veckan är vi ganska nöjda med. Det är en bra känsla att ha med sig in efter uppehållet, säger Simon Svedlund, som för dagen fick excellera på en ny position som högerhalv.

För Gustaf Doktare blir det dock inget uppehåll. Istället ska han, tillsammans med bland andra Jonathan Hyttinen, åka till Oslo för att spela P19-VM nästa helg.

– Det ska bli kallt som fan i alla fall. Det ska tydligen vara över 20 minus. Det ska bli kul att åka dit. Det är lite synd att det är utomhus, men så är det, säger han.

20 minusgrader och snö i Oslo. Det är ditt före, va?

– Ja, vilken dröm! Vilken dröm! Riktig dribbel-is (skratt).

Matchfakta: Katrineholm - Djurgården
Mål:
0-1 14' Julius Abelson (Pontus Nordenfors), 1-1 18' Ville Hämäläinen (hörna), 2-1 22' William Hallberg (Gustaf Doktare), 2-2 41' Marcus Wikman (Karl Broman), 3-2 43' William Hallberg (Aki Manninen), 3-3 48' Pontus Nordenfors (Elias Engholm), 3-4 58' Julius Abelson, 4-4 65' William Hallberg (straff), 4-5 73' Lukas Tidetorp (Klimenty Tarasenko, hörna), 5-5 87' Gustaf Doktare (Ville Hämäläinen.
Hörnor: KB: 7 (1) DIF: 16 (1)
Utvisningar: KB: 1x10 min DIF: -
Domare: Erik Henriksson
Publik: 292 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Gustaf Doktare och Simon Svedlund nedan: