Skip to content
Aki Manninen har varit en nyckelspelare för Katrineholm hittills under säsongen.
FOTO: Tobias Sterner

Tillbaka på hemmaplan - då vill KB rycka från kvalstrecket

2 februari 2024

Efter en viktig seger borta mot Finspång i söndags återvänder nu Katrineholm Bandy hem för dubbla hemmamatcher och en möjlighet att distansera sig ytterligare till det negativa kvalstrecket.

Förhoppningar fanns om fyra poäng den gångna helgen. Det blev "bara" två, men söndagens derbyseger mot Finspång gav ändå gott om positiv energi in i Katrineholmslaget inför de avslutande fem matcherna av den allsvenska grundserien.

– Det var en bra seger mot Finspång, men Tranås-matchen var dålig av oss. Det var viktigt att få två poäng ändå, säger ytterhalven Aki Manninen.

Två av de avslutande fem matcherna spelas redan kommande helg hemma i Kronfågel Arena. Detta då Lidköpings AIK och IF Boltic kommer på besök. Ett LAIK som kanske varit säsongens största positiva överraskning med sin åttondeplats hittills, efter att ha tvingats kvala sig kvar i serien förra säsongen, och ett Boltic som inför helgens matcher återfinns på kvalplats till Elitserien. Inga lätta matcher med andra ord för ett KB som i sin tur bara har en poäng ner till TB Västerås på negativ kvalplats. Aki Manninen lägger dock inte allt för stort fokus på tabellen inför helgens matcher.

– Nej, inte så mycket. Alla matcher är viktiga för oss, så vi måste bara spela och försöka vinna varje match. Det är det viktigaste, säger han.

Tidigare den här säsongen har KB inte ställts mot någon av helgens motståndare, men motsvarande möten i fjol slutade med seger mot LAIK och oavgjort mot Boltic. Vad som kanske är än viktigare för laget att bära med sig in i helgens matcher är att man bara förlorat en av de senaste fem hemmamatcherna i Kronfågel Arena. En positiv känsla som Manninen konstaterar betyder en hel del.

– Det är en bra känsla att få spela inomhus igen och här på hemmaplan, så det kommer bli roligt. Vi har krigat bra och spelat bra med boll. Det har varit bättre här på hemmaplan och det måste vi fortsätta med, säger han.

Himlen är dock inte molnfri över Kronfågel Arena inför helgens matcher. Detta då det nämligen blev klart under torsdagen att Ville Hämäläinen är avstängd i båda helgens matcher efter en, enligt honom själv och KB-lägret, kollision med Finspångs Dimitri Lazar i slutet av söndagens match. Situationen anmäldes dock till disciplinnämnden som menade att Hämäläinen utdelade en blindside-tackling mot huvudet som hade kunnat undvikas.

Å andra sidan väntas dock Simon Blomkvist vara tillbaka i spel till helgen efter att ha saknats i de två senaste matcherna.

Truppen till lördagens match tas ut under fredagskvällen och presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Ni har väl inte missat våra digitala matchprogram? Ni hittar alla matchprogram här >>

Lördagens möte med Lidköpings AIK startar 14.00 i Kronfågel Arena medan söndagens möte med IF Boltic startar 16.00. Biljetter köper ni HÄR, hos något av våra ombud eller på plats i arenan. Har ni inte möjlighet att vara på plats så sänds matcherna på bandyplay.se med sändningsstart 13.45 respektive 15.45.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del.

Lördag 13.45: Se mötet mellan Katrineholm Bandy och Lidköpings AIK här >>

Söndag 15.45: Se mötet mellan Katrineholm Bandy och IF Boltic här >>

Se hela intervjun med Aki Manninen nedan: