Skip to content
Jonathan Hyttinen tryckte in ett omdiskuterat mål i 6-4-segern mot LAIK.
FOTO: Hilda Doktare

Hyttinens "skitmål" gav KB blytung seger

3 februari 2024

Katrineholm Bandy tog två synnerligen viktiga poäng i lördagens hemmamöte med Lidköpings AIK. Detta efter att Jonathan Hyttinen avgjort matchen med två mål från mållinjen.

Med kvalstrecket flåsade i nacken skrinnade Katrineholm Bandy ut till lördagens hemmamöte med Lidköpings AIK i Bandyallsvenskan, men någon nervositet syntes inte till från hemmalaget. Spelmässigt satt laget ihop direkt från start och defensivt släppte man inte in gästerna centralt i banan alls. Istället tvingades västgötarna gå runt och söka hörnor. Något som dessvärre skulle visa sig var det som höll liv i matchen.

KB tog ledningen efter tio minuters spel genom lagkapten Niklas Eriksson, men LAIK kunde kvittera per omgående på en vänsterhörna och så skulle det fortsätta. Hemmalaget tog ledningen ytterligare tre gånger varpå gästerna svarade snabbt. Ytterligare två av dessa tre gånger på hörna.

Först efter att Jonathan Hyttinen kunde trycka in en hörnretur till 5-4 i den 64:e minuten lyckades de rödblåa faktiskt hålla i ledningen en längre tid och när samme Hyttinen sedan även brunkade in 6-4 hade man för första gången i matchen lite marginal till motståndarna på resultattavlan. Ett mål som dock först dömdes bort av den assisterande domaren, men som sedan blev mål efter domarråd. Något som rörde upp rejält med känslor hos bortalaget.

– Jag vet inte vad som hände. Jag tror att de trodde att jag slog till bollen när deras målvakt hade den, men bollen låg vid stolpen och jag bara petade till den med klubban och den gick in, säger Hyttinen.

Direkt efter det målet tog gästerna timeout och därefter följde en våldsam press från västgötarna. Två bollar tog i ribban bakom Lasse Korhonen i hemmamålet och dessutom fick LAIK en straff. Den räddade dock Korhonen och tillslut kunde hemmalaget hålla undan och ta två mycket viktiga poäng i kampen om att undvika negativt kval.

– Jag har tre bästa kompisar bakom mig (ribban och stolparna reds. anm.) och idag var de med mig. Ibland behöver man lite tur för att vinna matcherna, säger en ödmjuk Korhonen.

Som helhet var lördagens seger ett resultat av inställning och attityd.

– Det är kanske inte den vackraste matchen vi har spelat, men vi har pratat mycket om inställning och att vara tuffa i straffområdet. Det tycker jag att vi gjorde bra idag, säger Jonathan Hyttinen.

Redan under söndagen väntar ny hemmamatch då topplaget IF Boltic gästar klockan 16.00 och då vill KB leverera en minst lika bra insats sett till inställning och attityd.

– Vi måste vara täta som idag, vara bra i straffområdena och spela vårt eget spel. Boltic är jättebra, så det krävs mycket av oss för att vinna den, säger Hyttinen.

– Vi måste bara fortsätta och tänka att det är två viktiga poäng på spel igen. Vi ska bara fortsätta. Inte ändra på någonting speciellt. Det är bara att fortsätta. Det är två matcher i helgen och det är ganska tufft, men det är bara att fortsätta och vinna imorgon, säger Lasse Korhonen.

Ni har väl inte missat våra digitala matchprogram? Ni hittar alla matchprogram här >>

Söndagens möte med IF Boltic startar 16.00 i Kronfågel Arena. Biljetter köper ni HÄR, hos något av våra ombud eller på plats i arenan. Har ni inte möjlighet att vara på plats så sänds matchen på bandyplay.se med sändningsstart 15.45.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del.

Söndag 15.45: Se mötet mellan Katrineholm Bandy och IF Boltic här >>

Matchfakta: Katrineholm - Lidköpings AIK
Mål:
1-0 10' Niklas Eriksson (Jonathan Hyttinen), 1-1 12' Amadeus Karlgren (Marcus Johansson, hörna), 2-1 32' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare, hörna), 2-2 35' Viggo Olofsson (Hampus Pettersson), 3-2 36' William Hallberg, 3-3 42' Hampus Pettersson (Marcus Johansson, hörna), 4-3 54' Niklas Eriksson (Arvid Rönnlund), 4-4 56' Olle Andersson (Marcus Johansson, hörna), 5-4 64' Jonathan Hyttinen (hörna), 6-4 72' Jonathan Hyttinen (hörna)
Hörnor: KB: 7 (3) LAIK: 13 (3)
Utvisningar: KB: 2x10 min LAIK: 3x10 min
Domare: Axel Davidsson
Publik: 257 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Jonathan Hyttinen och Lasse Korhonen nedan: