Skip to content
Jonathan Hyttinen och hans lagkompisar hade ingenting att sätta emot Boltic under söndagen.
FOTO: Hilda Doktare

Boltic bjöd KB på bandylektion - "Bara att lyfta på hatten"

4 februari 2024

Katrineholm Bandy hade ingenting att sätta emot ett väldigt bra Boltic i Kronfågel Arena under söndagen. Gästerna vann tillslut matchen med klara 2-8 (0-4).

Efter lördagens viktiga seger mot Lidköpings AIK hade Katrineholm Bandy siktet inställt på en rejäl skalp under söndagen när topplaget IF Boltic kom på besök. De förhoppningarna grusades dock tämligen omgående när gästerna kom ut och bjöd de rödblåa på en rejäl bandylektion. 0-3 efter 15 minuter blev 0-4 innan pausvila trots att gästerna drabbades av ett grovt matchstraff och trots det numerära överläget kunde värmlänningarna med smartness och skicklighet kontrollera matchen mer eller mindre fullständigt.

– Det är bara att lyfta på hatten. Det är ett väldigt bra lag vi möter och som det känns nu så är det det bästa motståndet vi har spelat mot den här säsongen. Sedan känns väl 2-8 som lite för stora siffror. Vi behöver sätta ett par av de chanser vi har, men det är ett grymt bra lag vi möter, säger assisterande tränaren Thomaz Doktare.

Gästerna gick upp i en 8-0-ledning i den andra halvleken och mellan stolparna hade de en, till synes, helt omutbar William Knutsson. Denne fick dock tillslut kapitulera två gånger om när Niklas Eriksson och Jonathan Hyttinen tröstmålade för hemmalaget, som trots förlusten är kvar ovanför det negativa kvalstrecket med tre omgångar kvar att spela av serien.

– Vi måste respektera att det är ett väldigt bra lag vi möter. De gör bra saker som gör att vi faller ur våra ramar. Sedan gör vi kanske inte en fullgod insats, men vi skapar ändå hyfsat med målchanser. 5-8 kanske hade varit mer rättvisande, säger Doktare som ni blickar fram emot en högintressant avslutning på serien med Ljusdal borta som nästa uppgift.

– Inför den här helgen var det två poäng mot LAIK vi skulle ha och skulle vi ha fått med oss poäng idag så hade det varit en bonus. Sedan summerar vi serietabellen om tre veckor. Prestationerna vi har gjort under hela säsongen har varit väldigt bra. Det har varit ett par matcher där vi inte alls kommit upp i nivå, men idag möter vi ett bra motstånd som gör att vi inte räcker till helt enkelt. Nu är det tre matcher kvar och det är där det ska avgöras.

Matchfakta: Katrineholm - Boltic
Mål:
0-1 4' Niklas Nyqvist (Jacob Bucht), 0-2 10' Johannes Camilton (Jacob Bucht), 0-3 16' Niclas Nyqvist (Johannes Camilton), 0-4 43' Tage Wallmar (Niclas Nyqvist), 0-5 49' Gustav Backman (Axel Johansson), 0-6 61' Elis Lindgren (straff), 0-7 66' Adam Stålberg (Lucas Hovlund, hörna), 0-8 66' Gustav Backman (Johannes Camilton), 1-8 82' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare, hörna), 2-8 87' Jonathan Hyttinen (Gustaf Doktare).
Hörnor: KB: 8 (1) IFB: 10 (1)
Utvisningar: KB: 2x10 min 1x5 min IFB: 1x10 min + 1 grovt matchstraff
Domare: Jörgen Wingstedt
Publik: 228 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjun med Thomaz Doktare nedan: