Skip to content
KB vill ta två poäng i Ljusdal, precis som man gjorde hemma mot LAIK i lördags.
FOTO: Hilda Doktare

Tuff utmaning väntar i Ljusdal - "Passar oss bättre"

9 februari 2024

Tre omgångar återstår av den allsvenska säsongen och i jakten på att säkra nytt kontrakt beger sig Katrineholm Bandy under lördagen till Hälsingland och Idrottsparken i Ljusdal för möte med ett starkt LBK.

Den allsvenska slutspurten är minst sagt glödhet. I toppen slåss fem lag inom två poäng om en direktplats till Elitserien och två kvalplatser och i botten slåss åtminstone tre lag om att undvika den sista negativa kvalplatsen. På lördag ställs därför två lag med väldigt mycket att spela för mot varandra på Idrottsparken i Ljusdal, där hemmalaget LBK välkomnar Katrineholm Bandy.

Hemmalaget återfinns just nu på en femteplats i tabellen, men har endast två poäng upp till serieledande Kungälv och en direktplats till Elitserien. Gästerna å andra sidan ligger på en elfteplats i tabellen med bara en poäng ner till TB Västerås på den sista negativa kvalplatsen. Sörmlänningarna kommer dock till Hälsingland med lite råg i ryggen efter en fin seger mot Lidköpings AIK i lördags.

– Vi har mest tittat på lördagsmatchen och är nöjda med en hel del saker som vi gjorde där. Framförallt förstås med poängen, men vi spelade också i det stora hela ganska bra i den matchen, säger KB-tränaren Jari Hyttinen.

Söndagen bjöd visserligen på klar förlust mot Ljusdals toppkonkurrenter Boltic, men Hyttinen menar att de gröngula hälsingarna kan komma att passa hans lag bättre än vad värmlänningarna gjorde.

– Det är väl ett av de bästa lagen i serien och på deras hemmaplan. Där vill de ju vinna och vara med och kämpa om en plats i Elitserien. Det är ett lag som är väldigt fartfyllt, men jag tror också att det passar oss lite bättre. Vi spelar lite likadant och det kan vara lite enklare när de ofta kommer i förstavåg med full fart, säger Hyttinen.

– Vi måste vara väldigt bra i defensiven när det gäller deras förstavåg och stänga ytorna centralt. Sedan är det viktigt att vi, när vi vinner bollen, tar rätt beslut och utnyttjar möjligheten till omställning. När det gäller Ljusdal är de också ganska bra på att gå runt och skapa hörnor. De gillar det och är bra på det, så det är en annan sak som vi måste tänka på.

En potentiell seger i Ljusdal, där KB vann senast i januari 2021, skulle göra att laget tar ett stort kliv mot säkrat allsvenskt kontrakt, men något vidare fokus på tabelläget inför serieavslutningen finns inte enligt Jari Hyttinen.

– Nej, egentligen inte så mycket. Sedan tror jag kanske att spelarna pratar med varandra, men vi pratar inte så mycket i grupp om tabelläget. Alla vet att vi har tre matcher kvar och om vi lyckas ta våra poäng där så är vi nöjda med det. Vi har 15 poäng nu och vi hade 17 vid samma tidpunkt i fjol, så vi är ganska nära samma poäng. Det kan vi vara nöjda med, men vi vill absolut vara på säker mark efter de här tre matcherna, säger han.

Truppen till lördagens match tas ut under fredagskvällen och presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Lördagens match startar 16.00 på Idrottsparken i Ljusdal och om ni inte har möjlighet att vara på plats så ser ni matchen på bandyplay.se.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del. Teckna ditt abonnemang här >>

Lördag 15.50: Se mötet mellan Ljusdals BK & Katrineholm Bandy här >>

Se hela intervjun med Jari Hyttinen nedan: