Skip to content
FOTO: Tobias Sterner

Katrineholmsandan-matchen 2024 - till förmån för Fritidsbanken

16 februari 2024

Katrineholm Bandy avslutar den allsvenska säsongen med den årliga Katrineholmsandan-matchen. En välgörenhetsmatch som i år spelas till förmån för Fritidsbanken.

Katrineholm Bandy har sedan 2020 årligen arrangerat Katrineholmsandan-matchen. En välgörenhetsmatch som tidigare bland annat spelats till förmån för Kvinno- och Tjejjouren Miranda, UN Women och Tillsammans Katrineholm. Den här säsongen avslutas den allsvenska säsongen med Katrineholmsandan-matchen till förmån för Fritidsbanken och deras arbete med att ge fler barn möjligheten att idrotta.

Katrineholm Bandys samhällsengagemang, Katrineholmsandan, har sedan starten 2012 till stora delar kretsat kring att möjliggöra idrottande för fler barn och unga och sedan Fritidsbanken etablerades i Katrineholm har ett nära samarbete funnits mellan parterna.

Fritidsbanken är en organisation som finns i över 40% av landets kommuner och fungerar som ett bibliotek, men med sport- och fritidsutrustning. Där kan vem som helst låna den utrustning man önskar helt gratis i 14 dagar, vilket effektivt sänker den socioekonomiska tröskeln in i idrotten.

Nu tar Katrineholm Bandy ett steg till för att stötta Fritidsbankens arbete lokalt genom att spela den årliga Katrineholmsandan-matchen till förmån för deras arbete. Fram till, och under, hemmamatchen mot Falu BS i Bandyallsvenskan, lördagen den 24 februari klockan 17.00, kommer föreningen att samla in er överblivna idrottsutrustning för att sedermera skänka den till Fritidsbanken. Dessutom sjösätts ett arbete med att ytterligare stärka Katrineholmsandans egna arbete med skol- och fritidsaktiviteter med mera.

Så hur gör då du som privatperson för att bidra till Katrineholmsandan-matchen? Jo, det finns två sätt:

Skänk idrotts- eller fritidsutrustning som du inte längre använder!

Detta görs med fördel till Katrineholm Bandys kansli på Tegnervägen 6 under kontorstid måndag-fredag under vecka 8 (för att säkerställa att någon är på plats, vänligen ring innan på 0150-121 30). Det går även bra att lämna prylarna direkt till Fritidsbanken, Drottninggatan 19, mellan 09.00 och 15.30 på vardagar (öppet till 18.00 på torsdag). Uppge då gärna Katrineholmsandan i samband med att du lämnar in sakerna.

Fritidsbanken kommer givetvis även att finnas på plats på arenan i samband med matchen för att samla in era saker!

Läs mer om Fritidsbanken >>

Stötta Katrineholmsandan ekonomiskt!

Katrineholm Bandy driver sedan 2012 samhällsengagemanget Katrineholmsandan med fokus på Skolsamverkan, Tillsammans på is, Skridskofritids och andra projektinsatser för vårt lokalsamhälle. Ditt bidrag öronmärks för att föreningen ska kunna stärka och utöka engagemanget, antalet insatser och på sikt kunna göra Katrineholm till en ännu bättre, hälsosammare och tryggare stad för våra barn och unga.

Katrineholmsandans swishnummer: 123 233 27 24

Läs mer om vad Katrineholmsandan gör >>

Vi hoppas se många förråd tömmas på utrustning ni inte längre använder och att få se er visa ert stöd och engagemang i arenan i samband med Katrineholmsandan-matchen mot Falu BS lördagen den 24 februari klockan 17.00.