Skip to content
KB-laget jublade efter 8-5 hemma mot Falu BS i serieepilogen.
FOTO: Hilda Doktare

Suverän avslutning på säsongen - KB besegrade Falu BS

24 februari 2024

Katrineholm Bandy avslutade säsongen på bästa sätt genom att besegra Falu BS med 8-5 under lördagen. Niklas "Messi" Eriksson fick dessutom göra två mål i karriärens sista match.

Katrineholm Bandy skulle avsluta säsongen och lagkapten Niklas "Messi" Eriksson karriären och båda gjorde det på bästa möjliga sätt. Laget gick ut och satte tonen direkt mot Falu BS och ledde med 2-0 redan efter fem minuters spel. Ett av dessa mål gjorde dessutom huvudperson Eriksson själv.

Gästerna kom tillbaka, men överlag var hemmalaget numret större under merparten av matchen och när Jonathan Hyttinen satte 6-3 i den 57:e minuten kändes saken klar. Hemmalaget vann tillslut med 8-5 bland annat efter att 15-årige Arvid Skoog fått göra karriärens första allsvenska mål.

– Jag kom bakom Simon (Svedlund reds. anm.) tror jag och så la han den bara åt sidan. Jag såg två spelare framför mål, så det var svårt för målvakten att se. Det var väl på tiden, för jag hade några lägen innan, så det var skönt, säger "Arre" innan han även passar på att hylla lagkompisen Niklas "Messi" Eriksson.

– Det har varit kul att spela med honom den här säsongen. Han har lärt mig mycket. Det har varit en spelare jag har sett upp till, så det har varit extremt kul att få träna och spela med honom det senaste ett och ett halvt året.

Hyllningarna var ömsesidiga och "Messi" hade även goda saker att säga om nästa generations KB-stjärnor.

– Arvid är en otrolig talang och visar även att han har ett otroligt moget spel. Det är inte många som kommer upp i A-laget och visar på det. Det är det som kännetecknar Arvid, tycker jag. Det går fort att ta en plats i ett A-lag i seniorbandyn när han redan nu är så mogen, säger lagkaptenen.

Ett känslomässigt, men perfekt avslut på en lång karriär. Det blev summeringen av Niklas "Messi" Erikssons 16 A-lagssäsonger i rödblått.

– Det var precis som jag trodde, lite nervösare än vanligt, men jag tycker att jag lyckades tygla det. Det var jättekul att se, framförallt att det var ett gäng från min egen årskull som hade tagit sig hit från alla världens hörn. Det var otroligt kul att se dem på läktarna, säger Eriksson innan han berättar om känslorna efter matchen.

– En jättekul känsla. Jag hade inte kunnat begära ett bättre slut. Otroligt kul att se så många som bryr sig och tycker att jag har gjort något kul i livet. Det är många som har följt en, så det är jättekul.

Matchfakta: Katrineholm - Falu BS
Mål:
1-0 1' Gustav Mattsson, 2-0 5' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare), 2-1 10' William Larsson, 2-2 18' Isac Johansson (Hampus Uhlin, hörna), 3-2 36' Gustav Mattsson, 4-2 50' Niklas Eriksson (Aki Manninen), 4-3 53' Lukas Mårdberg (Victor Berling), 5-3 56' Aki Manninen (hörna), 6-3 57' Jonathan Hyttinen, 6-4 63' Michael Pettersson (Alfred Thunblad), 7-4 72' Nolan Haney (Gustaf Doktare), 7-5 75' Isac Johansson (Lukas Mårdberg), 8-5 85' Arvid Skoog (Simon Svedlund)
Hörnor: KB: 6 (1) FBS: 7 (1)
Utvisningar: KB: 4x10 min 1x5 min FBS: 2x10 min 1x5 min
Domare: Andreas Broberg
Publik: 324 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjun med Niklas "Messi" Eriksson och Arvid Skoog nedan: