Skip to content
Simon Blomkvist har skrivit på ett nytt kontrakt med Katrineholm Bandy.
FOTO: Tobias Sterner

Klart: Simon Blomkvist förlänger med Katrineholm

1 mars 2024

Katrineholm Bandy är glada över att kunna konstatera att försvararen Simon Blomkvist har signerat ett nytt kontrakt med föreningen som gör honom rödblå fram till våren 2027.

21-årige Simon Blomkvist har precis avslutat sin andra A-lagssäsong i Katrineholm Bandy och det en säsong där har han genomgående varit given som högerback i alla matcher han varit uttagningsbar. Ett förtroende och en utveckling som gjort att han nu valt att skriva ett nytt kontrakt med föreningen. Eskilstuna-sonens nya avtal sträcker sig över 1+2 år och kan således göra honom rödblå hela vägen fram till våren 2027.

– Simon har tagit stora kliv under säsongen i takt med att han har fått växa in i en ny roll på isen. Stabiliteten i vårt lag börjar ofta från mittförsvaret och att vi den gångna säsongen förbättrade vår målskillnad med hela 24 mål i Bandyallsvenskan är Simon i allra högsta grad bidragande till. Dessutom är det en oerhört ambitiös kille med fläckfri träningsnärvaro som alltid sätter ett gott exempel för sina lagkompisar gällande träning och inställning, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

Blomkvist själv konstaterar att det förtroende han fått under säsongen, i kombination med viljan att fortsätta utvecklas, starkt bidragit till beslutet att stanna i KB.

– Jag är glad över att jag har lyckats sätta mig själv i en position där jag har fått spela regelbundet på en och samma position. Jag har kunnat jobba mot en specifik roll och ett specifikt uppdrag och försöka göra det så bra som möjligt. Det har varit jäkligt kul och jag tycker att jag har tagit mig an uppgiften på ett bra sätt, säger Blomkvist.

– Trots att jag inte har spelat så mycket back tidigare så känner jag att det här kan bli riktigt bra på sikt. Jag är väl en ganska spelande back som kan avlasta min ytterhalv och hjälpa laget i uppspelsfasen också, så jag ska fortsätta jobba hårt på det rent defensiva så tror jag att det kan bli riktigt bra på sikt.

Parterna har även samsyn kring ambitionen att Blomkvist ska flytta till Katrineholm efter avslutade studier i Eskilstuna sommaren 2025 för att på så sätt ännu tydligare kunna utvecklas långsiktigt tillsammans.

– Jag känner att mina tankar stämmer väldigt bra överens med föreningens om att bygga någonting långsiktigt bra över tid. Rom byggdes inte på en dag, som man brukar säga, skrattar Simon.

I och med Simon Blomkvists förlängning så står nu följande spelare under kontrakt med Katrineholm Bandys A-lag till säsongen 2024/25 (avtalets utgångsår inom parentes):

#6 Marcus Mårtensson (2025)

#8 Ville Hämäläinen (2025)

#13 Vincent Karlsson (2027)

#17 Simon Blomkvist (2027)

#35 Lasse Korhonen (2025)

Utöver ovan nämnda har ytterligare en dryg handfull spelare gällande avtal över säsongen 2024/25, men där tidsfristen för optioner och eventuell omförhandling ännu inte löpt ut