Skip to content
Jari och Jonathan Hyttinen har båda skrivit nya kontrakt med Katrineholm Bandy
FOTO: Tobias Sterner

Klart: Far och son Hyttinen stannar i Katrineholm

5 mars 2024

Katrineholm Bandy har gjort klart kontraktsförlängningar med såväl huvudtränare Jari Hyttinen som hans son, anfallaren Jonathan Hyttinen. Kontrakten sträcker sig över säsongen 2024/25.

Med utveckling i fokus kom far och son Hyttinen till Katrineholm inför säsongen 2022/23 och under den gångna säsongen började resultat synas på den fronten. 18-åringe Jonathan tog en ordinarie plats i startelvan och dubblerade nästan sin allsvenska poängskörd (nio poäng 22/23 jämfört med 16 poäng 23/24) samtidigt som pappa Jari coachade laget till bättre prestationer, ett bättre poängsnitt och en klart mycket bättre målskillnad än den föregående säsongen.

Nu står det klart att de båda vill fortsätta utvecklas i de rödblåa färgerna. Under måndagen skrev de nämligen på varsitt nytt ettårskontrakt med klubben.

– För att kunna fortsätta utvecklas som lag och förening har vi sett det som vitalt att vi hittar kontinuitet i vårt arbetssätt och en förlängning med Jari som tränare ger oss det. Personligen upplever honom som en av de mest kompetenta bandytränare som jag har jobbat med under alla mina år och nu ska vi tillsammans ta nya kliv tillsammans med en väldigt hungrig och utvecklingsbar spelartrupp, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy, innan han fortsätter med att ge sin syn på Jonathan Hyttinen.

– ”Jonttu” har tagit stora kliv under vintern och kommer även framöver att vara en offensiv nyckelspelare för oss med sin skicklighet, snabbhet och med sitt skott. Det är nästan lätt att glömma bort att han fyllde 18 så sent som i höstas i och med att han redan axlar en så pass stor roll som han gör, men med den ambitionsnivå och träningsvillighet han visar upp är vi säkra på att det finns ännu mer att hämta hos honom.

Jonathan ser även själv att han har tagit kliv i sitt bandyspel under sina två säsonger i Katrineholm och ser fram emot en fortsättning.

– Jag tror att jag har utvecklat det mesta under den här säsongen och det känns bättre och bättre hela tiden. Katrineholm är ett bra ställe att spela bandy på. Det finns en fin hall med bra möjligheter att spela tillsammans med andra unga spelare som vill utvecklas, säger 18-åringen.

Huvudtränare Jari ser med tillförsikt fram emot en säsong som förhoppningsvis innebär möjligheten att kunna bygga vidare på det som påbörjats sedan tidigare, snarare än att behöva börja om med en snudd på helt ny trupp.

– Spelarna du har i truppen avgör mycket kring vilken målsättning jag kan ha som tränare och vilka saker vi kan hoppas på att uppnå. Nu hade vi elva spelare som gjorde sin allsvenska debut under den gångna säsongen och trots det klarade vi ändå av att höja vårt poängsnitt jämfört med säsongen innan. Dessutom ser vi tack vare den statistik som Thomaz (Doktare, ass tränare reds. anm.) jobbar med att vi blivit bättre i ett antal delmoment i spelet. Det är jag nöjd med, säger han och fortsätter:

– Nu vill vi ta nästa steg och för att göra det måste vi klara av att behålla flera av de spelare vi anser vara viktiga för oss. Flera av dessa har vi redan klart med, men föreningen har också ett fortsatt arbete att göra här under våren. Vi har en väldigt ung trupp och jag tycker att vi har lyckats med att utveckla dem. Det är många som har blivit bättre och jag ser fram emot att få fortsätta på den inslagna vägen tillsammans med de allra flesta.

Jari Hyttinen konstaterar även att han ser tydliga fördelar för unga, ambitiösa spelare med att välja spel i Katrineholm för att ta nästa steg i sina bandykarriärer.

– Som jag ser det är Katrineholm en jättebra plats för en ung spelare som vill satsa på bandyn. Vi har en hall där vi har is året runt, bra träningstider, vi tränar mycket och vi har många unga spelare här. Vi vill fortsätta hitta sådana spelare som vill satsa på bandyn och att de inte har bråttom till Elitserien direkt. De ska vilja spela stora minuter och träna mycket för att sedan gå vidare när de är mogna för det, säger han.

Fakta:

Namn: Jari Hyttinen

Roll: Huvudtränare

Ålder: 47

I Katrineholm sedan: 2022

23/24: Ledde laget till en tiondeplats i Bandyallsvenskan och fick en rekordung trupp att höja såväl poängsnitt och målskillnad som prestationer på isen jämfört med föregående säsong

Aktuell: Nyskrivet kontrakt över säsongen 2024/25

Namn: Jonathan Hyttinen

Position: Anfallare

Ålder: 18

I Katrineholm sedan: 2022

23/24: Elva mål och fem assist på 22 allsvenska matcher. Var även lagkapten för det finska P19-landslaget under VM i Oslo i januari. Pågående P19-slutspel med Villa Lidköping BK där han totalt svarat för 17 mål och tre assist på nio matcher i skrivande stund.

Aktuell: Nyskrivet kontrakt över säsongen 2024/25

I och med Jonathan Hyttinens förlängning så står nu följande spelare under kontrakt med Katrineholm Bandys A-lag till säsongen 2024/25 (avtalets utgångsår inom parentes):

#6 Marcus Mårtensson (2025)

#8 Ville Hämäläinen (2025)

#13 Vincent Karlsson (2027)

#17 Simon Blomkvist (2027)

#35 Lasse Korhonen (2025)

#80 Jonathan Hyttinen (2025)

Utöver ovan nämnda har ytterligare en dryg handfull spelare gällande avtal över säsongen 2024/25, men där tidsfristen för optioner och eventuell omförhandling ännu inte löpt ut.