Skip to content
Tim Ringqvist, 18, ansluter till Katrineholm Bandy efter tre år på bandygymnasiet i Edsbyn.
FOTO: Martin Gustafsson

Klart: Tim Ringqvist förstärker Katrineholm

15 april 2024

Katrineholm Bandy har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv inför säsongen 2024/25. Denna gång i form av anfallaren Tim Ringqvist, som närmast kommer från spel med Finspångs AIK.

De offensiva pusselbitarna börjar allt mer falla på plats för Katrineholm Bandys del inför säsongen 2024/25. Efter värvningen av Jasu Koljonen tidigare under våren står det nu nämligen klart att även den 18-årige anfallstalangen Tim Ringqvist väljer spel i Kronfågel Arena framöver.

Ringqvist, som har Borgia/Norrköping BK som moderklubb, kommer närmast från tre år på bandygymnasiet i Edsbyn, men under de sista månaderna av den gångna säsongen tillbringade han i Bandyallsvenskan med Finspångs AIK. Där noterades han för totalt nio mål på lika många matcher, varav två av dessa kom i lagets hemmaförlust mot just Katrineholm i slutet av januari. Under tiden i Edsbyn har han snittat över ett mål per match i klubbens juniorlag, men nu har han alltså bestämt sig för att fortsätta sin utveckling i en annan rödblå tröja.

– Tim är en spelare vi har haft ögonen på under en längre tid. Det är en spelare vars ambition och inställning passar väldigt bra in i vår hungriga grupp och med en tydlig spetsegenskap i sitt fina skott så kommer han att stärka vår offensiv på ett bra sätt i vinter, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

Anfallstalangen själv är glad över att få chansen att fortsätta sin utveckling i Katrineholm och Kronfågel Arena.

– Jag har fått intrycket att det här är en bra klubb som jobbar framåt och det finns väldigt bra förutsättningar med arenan här, säger Ringqvist innan han går över på att beskriva sig själv som spelare.

– Jag avskyr verkligen att förlora. Det finns inget värre. Samtidigt tycker jag att det är fruktansvärt roligt att göra mål. Jag skjuter hårt från båda hållen och har bra fart på skridskorna, men jag brinner också väldigt mycket för min egen utveckling.

I Katrineholm återförenas Ringqvist med sin gamla lagkompis från ungdomsåren i Borgia Melker Lindqvist och han har tidigare även spelat tillsammans med målvakten Emil Holman i Edsbyn. Det, i kombination med att många andra blivande lagkompisar är i ungefär samma ålder, ser han som någonting positivt med att komma till Katrineholm.

– Det verkar vara ett skönt gäng som vill framåt och det känns givetvis också bra att ha mycket gemensamt med många lagkompisar när det gäller viljan att utvecklas och bli bättre, säger Tim Ringqvist.

Fakta:

Namn: Tim Ringqvist
Född:
2005
Position:
Anfallare
Kontrakt: 1+1 år
Moderklubb:
Borgia/Norrköping BK
Tidigare klubbar:
Edsbyns IF, Finspångs AIK
Meriter:
Totalt 50 mål på 43 matcher för Edsbyns juniorlag i serie- och slutspel (P17 & P19). SM-silver med Edsbyns IF P19 2023. Spelade P16 för Katrineholm Bandy (i samarbete med Borgia) säsongen 2019/20 under ledning av A-lagets nuvarande assisterande tränare, Thomaz Doktare.

I och med värvningen av Tim Ringqvist ser Katrineholm Bandys lagbygge för säsongen 24/25 i skrivande stund ut som följer:

#6 Marcus Mårtensson (2025)

#8 Ville Hämäläinen (2025)

#13 Vincent Karlsson (2027)

#14 Melker Lindqvist (2025)

#17 Simon Blomkvist (2027)

#35 Lasse Korhonen (2025)

#41 Tim Ringqvist (2026) NY

#50 Jasu Koljonen (2026) NY

#77 Isak Jakobsson (2025)

#80 Jonathan Hyttinen (2025)

Utöver ovan nämnda har ytterligare en dryg handfull spelare gällande avtal över säsongen 2024/25, men där tidsfristen för optioner och eventuell omförhandling ännu inte löpt ut.