Skip to content
Gustaf Doktare har skrivit ett nytt kontrakt över 1+1 år med Katrineholm Bandy.
FOTO: Tomas Nilsson/Tobias Sterner

Klart: Gustaf Doktare förlänger med moderklubben

18 april 2024

Trots stort intresse från klubbar i Elitserien står det nu klart att Gustaf Doktare, på sin 19-årsdag, väljer att skriva ett nytt kontrakt med moderklubben Katrineholm Bandy.

Mittfältstalangen Gustaf Doktare har redan hunnit spela fyra säsonger i den rödblåa A-lagströjan trots att han först idag, torsdag, fyller 19 år. Framstegen har varit stora och med dessa har även intresset från olika elitserieklubbar kommit som ett brev på posten. Nu står det dock klart att Doktare, som i vintras utsågs till P19-VM:s bäste mittfältare och även fick göra elitseriedebut via ett utvecklingsavtal med IFK Motala, väljer att förlänga sitt kontrakt med moderklubben. Det nya avtalet sträcker sig över 1+1 år.

– Gustaf var redan förra säsongen en absolut nyckelspelare för oss och det känns självklart väldigt bra att en av Sveriges bästa spelare i sin ålder ser vår miljö som den bästa för honom att fortsätta utvecklas i just nu, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

Doktare själv menar att han landat i att han vill skynda långsamt, samtidigt som han hyllar KB-tränaren Jari Hyttinen som en starkt bidragande faktor i hans beslut att stanna.

– Det är ingen hemlighet att jag har haft kontakt med ett par klubbar från Elitserien och i samband med det har jag funderat mycket på vad som är rätt beslut för mig just nu - både sett till min utveckling som bandyspelare, men även sett till det civila. Där landade jag i att jag vill göra minst en säsong till i Bandyallsvenskan och då förhoppningsvis även vara helt skadefri, säger födelsedagsbarnet.

– Det var viktigt för mig att Jari (Hyttinen) också valde att förlänga. Enligt mig är han en grym tränare som verkligen kan fortsätta utveckla mig och göra mig redo för spel i Elitserien i framtiden. Allt detta sammantaget gör att jag känner mig extremt taggad på en ny säsong framför publiken i Kronfågel Arena.

Fakta:

Namn: Gustaf Doktare
Född:
2005
Position:
Mittfältare/ytterhalv
Kontrakt:
1+1 år (2026)
Moderklubb:
Katrineholm Bandy
Meriter:
60 poäng (16+44) på 80 allsvenska matcher för Katrineholm. VM-guld med P19-landslaget 2023 och 2024

I och med förlängningen med Gustaf Doktare ser Katrineholm Bandys lagbygge för säsongen 24/25 i skrivande stund ut som följer:

#6 Marcus Mårtensson (2025)

#8 Ville Hämäläinen (2025)

#13 Vincent Karlsson (2027)

#14 Melker Lindqvist (2025)

#17 Simon Blomkvist (2027)

#35 Lasse Korhonen (2025)

#41 Tim Ringqvist (2026) NY

#45 Gustaf Doktare (2026)

#50 Jasu Koljonen (2026) NY

#77 Isak Jakobsson (2025)

#80 Jonathan Hyttinen (2025)

Utöver ovan nämnda har ytterligare en dryg handfull spelare gällande avtal över säsongen 2024/25, men där tidsfristen för optioner och eventuell omförhandling ännu inte löpt ut.