Skip to content
Arvid Skoog har valt att aktivera optionen i sitt kontrakt och stannar i Katrineholm.
FOTO: Tomas Nilsson/Tobias Sterner

Klart: Skoog stannar i moderklubben

19 april 2024

Den 15-årige talangen Arvid Skoog imponerade under sin första säsong med A-laget. Nu står det klart att han väljer att stanna i Katrineholm snarare än att flytta till bandygymnasium.

Inför förra säsongen skrev Katrineholm Bandy ett så kallat ungdomsavtal till A-laget med den då 14-årige offensive talangen Arvid Skoog och redan under hösten tackade han för förtroendet genom att imponera på isen. Under försäsongen svarade talangen för tre poäng (1+2) på lika många matcher och när seriespelet väl drog igång noterades han för åtta allsvenska matcher. I den sista, hemma mot Falu BS, fick han även göra sitt första allsvenska mål.

Nu står det klart att 15-åringen väljer att stanna i moderklubben för att fortsätta sin utveckling. Skoog aktiverar de tre optionsåren i sitt kontrakt framför att flytta till något av landets bandygymnasium och går därmed en liknande väg som bland annat lagkompisen Gustaf Doktare.

– Arvid imponerade mycket på oss under sin första säsong med A-laget och det är väldigt roligt att han ger oss sitt fortsatta förtroende att utveckla honom som spelare. Vi är övertygade om att han kommer att fortsätta ta steg och bli ett ännu mer vanligt förekommande inslag i våra allsvenska matchtrupper, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

Skoog själv medger att tanken på bandygymnasium länge fanns med honom, men att fördelarna med att fortsätta utvecklas på hemmaplan tillslut vägde över.

– Jag bestämde mig för att stanna mycket tack vare att jag trivs väldigt bra med både lagkamrater och tränare. Jag ser en stor nytta i att fortsätta utvecklas på seniornivå och vi är ett bra lag med många andra unga killar som också drivs av utveckling. Klubben ger verkligen oss unga chansen och därför tror jag att det här är rätt miljö för mig även framöver, säger Arvid och konstaterar att han även pratat mycket med Gustaf Doktare, som förlängde sitt kontrakt så sent som under torsdagen.

– Jag har pratat mycket med "Gurra" och han har både gett mig nyttiga tips samtidigt som han har berättat vad som blev bra för honom med att stanna. Det är en stor faktor bakom mitt beslut och nu är jag väldigt taggad på de kommande tre åren. Nu kör vi!

I samband med att Arvid Skoog bestämt sig för att stanna i Katrineholm framför att flytta till bandygymnasium så står det även klart att jämnårige Wille Söderberg gör samma sak. Söderberg tränade en hel del med A-truppen under förra säsongen och fick även debutera på seniornivå med U-laget, där han svarade för två mål på tre seriematcher. Till vardags har han även varit lagkapten för föreningens U17-lag.

Fakta:

Namn: Arvid Skoog
Född: 
2008
Position: 
Mittfältare/anfallare
Kontrakt: 
3 år (2027)
Moderklubb: 
Katrineholm Bandy
Meriter: 
A-lagsdebut under säsongen 23/24. Totalt två mål och två assist på tolv spelade matcher. Var även uttagen i bruttotruppen till det svenska P17-landslaget som underårig.

I och med förlängningen med Arvid Skoog ser Katrineholm Bandys lagbygge för säsongen 24/25 i skrivande stund ut som följer:

#6 Marcus Mårtensson (2025)

#8 Ville Hämäläinen (2025)

#13 Vincent Karlsson (2027)

#14 Melker Lindqvist (2025)

#17 Simon Blomkvist (2027)

#21 Arvid Skoog (2027)

#35 Lasse Korhonen (2025)

#41 Tim Ringqvist (2026) NY

#45 Gustaf Doktare (2026)

#50 Jasu Koljonen (2026) NY

#77 Isak Jakobsson (2025)

#80 Jonathan Hyttinen (2025)

Utöver ovan nämnda har ytterligare en dryg handfull spelare gällande avtal över säsongen 2024/25, men där tidsfristen för optioner och eventuell omförhandling ännu inte löpt ut.