Skip to content
Målvakten Emil Holman har skrivit ett nytt kontrakt över 1+1 år med Katrineholm Bandy.
FOTO: Tomas Nilsson/Tobias Sterner

Klart: Målvaktssidan spikad - Holman stannar i KB

22 april 2024

Katrineholm Bandy har gjort klart sin målvaktssida inför säsongen 2024/25. Detta då 20-årige Emil Holman nu skrivit ett nytt kontrakt över 1+1 år med klubben.

Lagbygget inför säsongen fortsätter och nu står det klart hur målvaktssidan kommer se ut i Katrineholm Bandy kommande säsong. Svaret är identiskt med fjolåret i och med att 20-årige Emil Holman nu skrivit ett nytt kontrakt över 1+1 år med klubben. Uppsala-sonen kom till Katrineholm från bandygymnasiet i Edsbyn inför förra säsongen och imponerade allt som oftast stort de gånger han fick chansen mellan allsvenska stolpar.

– Vi är väldigt glada över att Emil stannar hos oss, trots att vi vet att det har funnits elitserieintresse runt honom. Det här gör att vi står väldigt väl rustade med två mycket duktiga seniormålvakter i Emil och Lasse (Korhonen reds. anm.) tillsammans med en ung och hungrig Vincent Karlsson. Dessutom går det inte att betona nog hur mycket Emil bidrar med i omklädningsrummet och gruppen. Redan från dag ett har han varit en naturlig glädjespridare och en oerhört uppskattad lagkompis, så hans betydelse för oss är minst lika stor vid sidan av isen som på densamma, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

Holman själv ser ljust på möjligheterna att fortsätta utvecklas i den rödblåa tröjan.

– Det känns väldigt bra att fortsätta i Katrineholm. Det är en stor del av förra säsongens lag som är kvar och kommer fortsätta den fina utveckling vi påbörjade i vintras, samtidigt som det redan kommit in ett flertal intressanta nya spelare. För mig är det här helt rätt plats att vara på för att fortsätta utvecklas och jag ser verkligen fram emot en ny säsong, säger målvakten.

Fakta:

Namn: Emil Holman
Född: 
2004
Position: 
Målvakt
Kontrakt: 
1+1 år (2026)
Moderklubb: 
IK Sirius
Tidigare klubbar: Edsbyns IF, Broberg/Söderhamn Bandy (utvecklingsavtal)
Meriter: 
Två SM-silver på P19-nivå med Edsbyns IF.

I och med förlängningen med Emil Holman ser Katrineholm Bandys lagbygge för säsongen 24/25 i skrivande stund ut som följer:

#6 Marcus Mårtensson (2025)

#8 Ville Hämäläinen (2025)

#13 Vincent Karlsson (2027)

#14 Melker Lindqvist (2025)

#17 Simon Blomkvist (2027)

#21 Arvid Skoog (2027)

#35 Lasse Korhonen (2025)

#41 Tim Ringqvist (2026) NY

#45 Gustaf Doktare (2026)

#50 Jasu Koljonen (2026) NY

#77 Isak Jakobsson (2025)

#80 Jonathan Hyttinen (2025)

#89 Emil Holman (2026)

Utöver ovan nämnda har ytterligare en dryg handfull spelare gällande avtal över säsongen 2024/25, men där tidsfristen för optioner och eventuell omförhandling ännu inte löpt ut.