Skip to content
21-årige Alex Höög har skrivit på ett kontrakt över 1+1 år med Katrineholm Bandy.
FOTO: Martin Gustafsson

Klart: Alex Höög återvänder till Katrineholm

29 april 2024

Efter att ha representerat Katrineholm via utvecklingsavtal i två sejourer mellan 2021 och 2023 står det nu klart att 21-årige Alex Höög blir KB-spelare på heltid.

Det senaste nytillskottet i Katrineholm Bandys allsvenska trupp är inget nytt namn för de rödblåa supportrarna. Både under säsongen 2021/22 och 2022/23 fanns den nu 21-årige ytterhalven Alex Höög med KB tack vare ett utvecklingsavtal med IFK Motala, men nu står det klart att talangen blir rödblå permanent. Kontraktet sträcker sig över 1+1 år.

– Alex är en spelare som vi lärt känna väl under de senaste åren och som vi hela tiden velat se hos oss på mer permanent basis. Därför känns det nu väldigt bra att kunna välkomna honom till Katrineholm på heltid och att få möjligheten att se honom fortsätta utvecklas i vår miljö, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm.

Sedan tidigare har Höög, som har IFK Motala som moderklubb och dessutom har ett förflutet på bandygymnasiet i Sandviken, spelat 20 matcher i den rödblåa tröjan och på dessa svarat för sex mål och fyra assist. Totalt står han även noterad för 48 elitseriematcher med IFK Motala och Sandvikens AIK, men efter den uppkomna situationen med att moderklubben IFK dragit sig ur Elitserien ser han nu fram emot att få fortsätta karriären i Kronfågel Arena.

– Det är klart att tankarna har gått lite fram och tillbaka med tanke på allt som har hänt i Motala, men jag känner att jag hela tiden har haft en fot i Katrineholm och jag har lärt känna många här. Så det känns väldigt bra att fortsätta karriären här, säger Höög och menar att han framförallt utvecklats fysiskt sedan han senast drog på sig KB-tröjan.

– Jag har väl framförallt bättrat på fysiken, men också samlat på mig en hel del erfarenhet genom att spela på olika positioner och inte minst genom att spela bra matcher.

I Motala tillbringade han en majoritet av matcherna i mittförsvaret, men både han och KB-lagledningen har som primär tanke att han nu ska återgå till en roll som ytterhalv.

– Jag tycker att det är som halv eller mittfältare som jag får fram mina bästa egenskaper, säger han innan han konstaterar att han ser fram emot fina förutsättningar i Kronfågel Arena, att flytta till Katrineholm och slippa pendla samt att få lägga allt sitt fokus på ett lag till skillnad från tidigare lösningar med utvecklingsavtal.

– Det känns bra att ha fokus på ett ställe. Att få träffa samma människor i omklädningsrummet varje dag, få träna ihop med dem och lära sig hur tränaren tänker. Det ska bli skönt att slippa pendlingen också. Sedan är det klart att det spelar stor roll att hela tiden kunna träna och spela med bra förutsättningar. Det har vi inte varit bortskämda med i Motala.

Fakta:

Namn: Alex Höög
Född: 
2002
Position: 
Ytterhalv
Kontrakt: 
1+1 år (2026)
Moderklubb: 
IFK Motala
Tidigare klubbar: Sandvikens AIK
Meriter: 
Totalt 48 elitseriematcher med IFK Motala och Sandvikens AIK. Sedan tidigare även 10 poäng (6+4) på 20 matcher med Katrineholm Bandy.

I och med förlängningen med Alex Höög ser Katrineholm Bandys lagbygge för säsongen 24/25 i skrivande stund ut som följer:

#6 Marcus Mårtensson (2025)

#8 Ville Hämäläinen (2025)

#13 Vincent Karlsson (2027)

#14 Melker Lindqvist (2025)

#17 Simon Blomkvist (2027)

#19 Alex Höög (2026) NY

#21 Arvid Skoog (2027)

#35 Lasse Korhonen (2025)

#41 Tim Ringqvist (2026) NY

#45 Gustaf Doktare (2026)

#50 Jasu Koljonen (2026) NY

#77 Isak Jakobsson (2025)

#80 Jonathan Hyttinen (2025)

#89 Emil Holman (2026)

Utöver ovan nämnda har ytterligare en dryg handfull spelare gällande avtal över säsongen 2024/25, men där tidsfristen för optioner och eventuell omförhandling ännu inte löpt ut.