Skip to content
18-årige Cim Jacobsson har skrivit ett kontrakt över 1+1 år med Katrineholm Bandy.
FOTO: Peter Öjdahl

Klart: Cim Jacobsson förstärker Katrineholm

30 april 2024

Katrineholm Bandy förstärker truppen med den 18-årige forwarden Cim Jacobsson, som närmast kommer från moderklubben Sandvikens AIK.

Katrineholm Bandy fortsätter att förstärka truppen inför den allsvenska säsongen 2024/25 och nu står det klart att nyförvärv nummer fyra heter Cim Jacobsson. 18-åringen har hittills tillbringat hela karriären i moderklubben Sandvikens AIK, där har nu håller på att avsluta studier på bandygymnasiet, men väljer nu alltså att fortsätta karriären i Katrineholm. Kontraktet är skrivet över 1+1 år.

– Vi har haft Cim på vår radar under en tid och när han dessutom imponerande stort på oss under en provträning tidigare under våren så var vårt beslut definitivt fattat. Det är en spelare som är ett offensivt hot med sina många kloka åkningar och sin offensiva instinkt. Detta samtidigt som han kommer med ett driv och en ambition som passar väldigt bra in i vår unga grupp, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

Jakobsson svarade den gångna säsongen för 15 mål för SAIK i U19 Nationell, där laget slutade tvåa i grundserien. Han hann även med ett doppa tårna i seniorbandyn via tre mål på sex matcher i Division 1 med Skutskärs IF. Nu ser han fram emot ett nytt kapitel av karriären i Kronfågel Arena.

– Det ska bli väldigt kul att testa någonting nytt. Jag tror att det kan bli ett väldigt stort kliv i min karriär. Det finns bra förutsättningar i Katrineholm, så jag tror att det kan bli riktigt bra. Jag har fått en väldigt bra bild av klubben, deras mål och hur de arbetar med individen, både på och utanför planen. Det lockade direkt och den bilden förstärktes när jag var nere och provtränade. Det är ett väldigt ungt gäng, så det är skönt att det många i ens egen ålder och det verkade vara en väldigt bra grupp. Det gjorde beslutet ännu enklare, säger Jacobsson innan han får beskriva sig själv som spelare.

– Jag ser mig själv som en forward som är farlig framför mål och har ett bra skott. Det är nog mina största styrkor.

Fakta:

Namn: Cim Jacobsson
Född: 
2005
Position: 
Forward
Kontrakt: 
1+1 år (2026)
Moderklubb: 
Sandvikens AIK
Tidigare klubbar: Skutskärs IF (utvecklingsavtal från SAIK 2023/24)
Meriter: 
Silver i Svenska Cupen Junior med Sandvikens AIK 2023.

I och med förlängningen med Cim Jacobsson ser Katrineholm Bandys lagbygge för säsongen 24/25 i skrivande stund ut som följer:

#6 Marcus Mårtensson (2025)

#8 Ville Hämäläinen (2025)

#13 Vincent Karlsson (2027)

#14 Melker Lindqvist (2025)

#17 Simon Blomkvist (2027)

#19 Alex Höög (2026) NY

#21 Arvid Skoog (2027)

#35 Lasse Korhonen (2025)

#41 Tim Ringqvist (2026) NY

#45 Gustaf Doktare (2026)

#50 Jasu Koljonen (2026) NY

#77 Isak Jakobsson (2025)

#80 Jonathan Hyttinen (2025)

#90 Cim Jacobsson (2026) NY

#89 Emil Holman (2026)

Utöver ovan nämnda har ytterligare spelare gällande avtal över säsongen 2024/25, men där tidsfristen för optioner och eventuell omförhandling ännu inte löpt ut.