Skip to content
19-årige Karl Ström-Arnell har skrivit ett kontrakt med Katrineholm Bandy över 1+1 år.
FOTO: Peter Öjdahl

Klart: Karl Ström-Arnell näst ut att förstärka Katrineholm

1 maj 2024

Katrineholm Bandy har gjort klart med den 19-årige försvararen Karl Ström-Arnell, närmast från Sandvikens AIK. Kontraktet sträcker sig över 1+1 år.

Under tisdagen presenterade Katrineholm Bandy Cim Jacobsson som klubbens senaste nyförvärv och nu står det klart att han också får med sig en nuvarande lagkompis till Sörmland. Detta då den 19-årige försvararen Karl Ström-Arnell har skrivit ett kontrakt över 1+1 år med klubben efter tre år på bandygymnasiet i Sandviken.

– I Karl får vi en hårt arbetande och defensivt skicklig spelare som alltid sätter laget i första rummet. Vi ser en stor utvecklingspotential i en ung spelare som redan från start kommer in med rätt inställning samtidigt som han också bidrar väldigt positivt i omklädningsrummet, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

Ström-Arnell kommer ursprungligen från Borås Bandy, där pappa Klas under många år varit en starkt drivande föreningskraft, och tog därifrån vägen via Villa Lidköping innan han valde spel på bandygymnasiet i Sandviken för tre säsonger sedan. Nu ser han fram emot att kliva in i seniorbandyn i den rödblåa tröjan.

– Jag har fått en väldigt bra bild av Katrineholm redan från första kontakten vi hade med varandra. Jag tycker upplägget som föreningen har känns väldigt genomtänkt och bra. När jag var nere och träffade klubben och tränade med laget så fick jag egentligen bara den bilden bekräftad. Det är lätt att någon målar upp en bild av något som sedan visar sig inte riktigt stämma, men här var det snabbt tydligt att alla personer gav mig samma bild av klubben. Även andra personer jag pratat med i bandysverige som kan Katrineholm har gett mig samma bild. Det är en bra, välfungerande och genomtänkt förening och jag har i princip inte hört något negativt alls, säger Karl Ström-Arnell innan han fortsätter med att beskriva sig själv.

– Jag ser mig själv som en bra lagspelare. Jag kämpar och sliter för laget samtidigt som jag har ganska bra skridskoåkning. Vid sidan av isen är jag en kille som gillar att ha kul. Det ska vara roligt hela tiden och jag är väl ofta den som driver på och ser till att det händer saker. Jag är väl lite "klassens clown" kanske (skratt).

En annan nyckel bakom värvningen är just också det faktum att Ström-Arnell vet att han får göra den här resan tillsammans med bästa kompisen, Cim Jacobsson.

– Det betyder jättemycket. Vi har varit ett gäng grabbar som har hängt ihop här i Sandviken, som både har gått byggprogrammet och bandygymnasiet, och Cim är en av dem. Jag kände inte honom innan jag flyttade till Sandviken, men sedan dess har vi blivit bästa polare, så det känns jättetryggt att ha med honom på det här också, säger 19-åringen.

Fakta:

Namn: Karl Ström-Arnell
Född: 
2005
Position: 
Försvarare/mittfältare
Kontrakt: 
1+1 år (2026)
Moderklubb: 
Borås Bandy
Tidigare klubbar: Villa Lidköping BK, Sandvikens AIK, Skutskärs IF (utvecklingsavtal från SAIK 2023/24)
Meriter: 
Silver i Svenska Cupen Junior med Sandvikens AIK 2023

I och med värvningen av Karl Ström-Arnell ser Katrineholm Bandys lagbygge för säsongen 24/25 i skrivande stund ut som följer:

#6 Marcus Mårtensson (2025)

#8 Ville Hämäläinen (2025)

#13 Vincent Karlsson (2027)

#14 Melker Lindqvist (2025)

#17 Simon Blomkvist (2027)

#19 Alex Höög (2026) NY

#21 Arvid Skoog (2027)

#23 Karl Ström-Arnell (2026) NY

#35 Lasse Korhonen (2025)

#41 Tim Ringqvist (2026) NY

#45 Gustaf Doktare (2026)

#50 Jasu Koljonen (2026) NY

#77 Isak Jakobsson (2025)

#80 Jonathan Hyttinen (2025)

#90 Cim Jacobsson (2026) NY

#89 Emil Holman (2026)