Skip to content
21-årige Olle Ekholm har skrivit ett tvåårskontrakt med moderklubben Katrineholm Bandy.
FOTO: Katrineholm Bandy

Klart: Olle Ekholm tillbaka i moderklubben

5 maj 2024

Katrineholm Bandy är glada att kunna välkomna 21-årige Olle Ekholm hem till moderklubben efter en säsong i Örebro SK.

Det blev bara en säsong på fel sida länsgränsen för 21-årige Olle Ekholm. Efter att ha lämnat moderklubben Katrineholm Bandy för spel med rivalerna Örebro SK efter förra säsongen står det nu klart att den defensivt mångsidigt spelaren återvänder till Kronfågel Arena. Kontraktet sträcker sig över två år.

– Det känns jätteroligt att få välkomna Olle hem igen. Att få testa på någonting nytt har säkerligen varit lärorikt på många sätt för honom, men vi är glada över att gräset inte var grönare på andra sidan och att han bestämt sig för att återvända. Som spelare är det en alltjämt defensivt väldigt skicklig kille som behärskar flera olika positioner, men han har även blivit stadigt bättre i sin offensiv och inte minst betyder det väldigt mycket för oss att ha spelare som brinner för klubbmärket och staden, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

Olle själv berättar att det tillslut var ett relativt enkelt beslut att återvända, men konstaterar samtidigt att det också var nödvändigt att lämna för ett år sedan. Behovet av ett miljöombyte blev stort, främst till följd av den personliga tragedi han och familjen drabbades av när storasyster Amanda avled i cancer i december 2022, bara 28 år gammal.

– Det har varit ett nyttigt år för mig där jag både har samlat på mig erfarenheter och utvecklats som spelare och människa. Det var skönt med ett miljöombyte efter allt som hände under 2022, men nu kände jag att det var dags att komma hem igen, säger Ekholm.

– Den här föreningen har alltid varit hemma för mig. Jag har alltid känt att jag vill spela för min moderklubb igen. Nu blev det bara en säsong i en annan klubb, men det har hela tiden varit min avsikt att komma hem igen.

Väl i rödblått igen, och med minnet av sin älskade storasyster ständigt närvarande, har Olle Ekholm även valt att byta tröjnummer. 55 blir nu istället 94 - Amandas födelseår.

– Det känns stort och viktigt för mig. Jag och Amanda stod varandra väldigt nära och nu vill jag ha henne med mig ute på isen och hedra henne vid varje match, säger han och fortsätter:

– I början var det väldigt tufft och det tog tid att ens förstå att hon var borta. Nu har jag väl landat mer i det och jag har även fått mycket bra professionell hjälp. Det har varit tufft, men det har också växt fram någonting fint ur det och hon kommer alltid finnas med mig. Nu även på isen.

Att växa som människa genom att behöva hantera livets svåraste utmaningar trumfar givetvis alltid något så relativt banalt som bandy, men även på isen menar Olle Ekholm att han växt under sitt korta äventyr ÖSK. Nu ser han fram emot att faktiskt få ikläda sig rollen som en av de mer erfarna spelarna i ett ungt KB-lag.

– Framförallt har jag utvecklat mina offensiva förmågor. Jag är en väldigt defensiv spelare, men det känns skönt att känna att jag kan bidra offensivt också. Nu är det ett väldigt ungt lag jag kommer hem till, men med väldigt intressanta spelare. Alla vill träna hårt och utvecklas, så det är väldigt spännande. Jag tror att vi kan vara med och slåss högre upp i tabellen om vi får ihop bitarna, säger 21-åringen.

– Det känns stort att få vara en lite etablerad och relativt rutinerad spelare nu. Tidigare har jag alltid varit "junioren" i A-laget, så det ska bli roligt att få ta en lite annan roll nu.

Fakta:

Namn: Olle Ekholm
Född: 
2003
Position: 
Försvarare/mittfältare
Kontrakt:
2 år (2026)
Moderklubb: 
Katrineholm Bandy
Tidigare klubbar: Örebro SK
Meriter: 
80 allsvenska matcher och totalt 16 poäng (8+8).

I och med värvningen av Olle Ekholm ser Katrineholm Bandys lagbygge för säsongen 24/25 i skrivande stund ut som följer:

#6 Marcus Mårtensson (2025)

#8 Ville Hämäläinen (2025)

#13 Vincent Karlsson (2027)

#14 Melker Lindqvist (2025)

#17 Simon Blomkvist (2027)

#19 Alex Höög (2026) NY

#21 Arvid Skoog (2027)

#23 Karl Ström-Arnell (2026) NY

#35 Lasse Korhonen (2025)

#41 Tim Ringqvist (2026) NY

#45 Gustaf Doktare (2026)

#50 Jasu Koljonen (2026) NY

#77 Isak Jakobsson (2025)

#80 Jonathan Hyttinen (2025)

#89 Emil Holman (2026)

#90 Cim Jacobsson (2026) NY

#94 Olle Ekholm (2026) NY