Skip to content
19-årige Gustav Danielsson har skrivit ett kontrakt över 1+1 år med Katrineholm Bandy.
FOTO: Tomas Nilsson/Tobias Sterner

Klart: Gustav Danielsson återupptar karriären

6 maj 2024

Efter ett sabbatsår från bandyn på grund av militärtjänstgöring står det nu klart att 19-årige Gustav Danielsson återvänder till Katrineholm Bandy. Kontraktet sträcker sig över 1+1 år.

Efter en allsvensk bandysäsong där han slog sin in som ordinarie libero i Katrineholm Bandy vid blott 18 års ålder valde Gustav "Danne" Danielsson att ta ett sabbatsår från bandyn på grund av militärtjänstgöring. Nu står det dock klart att han återvänder till isen, moderklubben och de rödblåa färgerna igen. Det nya kontraktet sträcker sig över 1+1 år.

– Det är väldigt glädjande att "Danne" kommer tillbaka till oss. I grund och botten är det en väldigt mångsidig spelare och vi är väl bekanta med både hans defensiva och offensiva styrkor. Något som inte minst visade sig i att han nosade på det svenska P19-landslaget under säsongen 22/23. Att han inte har spelat bandy på en säsong är inget större problem i relation till att han under det året både har hållit igång bra fysiskt och dessutom fått chansen att växa ordentligt som människa, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

Trots sin alltjämt unga ålder så har Danielsson redan hunnit med att spela 40 allsvenska matcher för Katrineholm och nu ser han fram emot att gå från skyttesoldat i värnplikten till att snöra på sig skridskorna igen.

– Jag är riktigt taggad på att börja spela igen. Jag har varit och tittat på lite matcher under den gångna vintern och då har jag verkligen känt suget komma tillbaka. Dessutom känns det kul att det är många killar i min egen ålder i laget. Det känns väldigt roligt att vara tillbaka och jag ser fram emot att köra igen, säger Danielsson som efter att i ungdomsåren varit en utpräglat offensiv spelare nu känner sig helt bekväm i att han är en spelare för de bakre regionerna.

– Jag vill vara längst bak i banan bland utespelarna. Det var en roll jag tyckte att växte in i bra senast och nu trivs jag som bäst där. Jag tycker väl att jag bland annat har egenskaper som skridskomanövrering och vilja att täcka skott som är bra som mittförsvarare.

Fakta:

Namn: Gustav Danielsson
Född: 
2004
Position: 
Försvarare
Kontrakt: 
1+1 år (2026)
Moderklubb: 
Katrineholm Bandy
Meriter: 
40 allsvenska matcher för Katrineholm. Uttagen i P19-landslagets bruttotrupp 2022.

I och med värvningen av Gustav Danielsson ser Katrineholm Bandys lagbygge för säsongen 24/25 i skrivande stund ut som följer:

#6 Marcus Mårtensson (2025)

#8 Ville Hämäläinen (2025)

#13 Vincent Karlsson (2027)

#14 Melker Lindqvist (2025)

#17 Simon Blomkvist (2027)

#19 Alex Höög (2026) NY

#21 Arvid Skoog (2027)

#23 Karl Ström-Arnell (2026) NY

#35 Lasse Korhonen (2025)

#41 Tim Ringqvist (2026) NY

#45 Gustaf Doktare (2026)

#50 Jasu Koljonen (2026) NY

#69 Gustav Danielsson (2026) NY

#77 Isak Jakobsson (2025)

#80 Jonathan Hyttinen (2025)

#89 Emil Holman (2026)

#90 Cim Jacobsson (2026) NY

#94 Olle Ekholm (2026) NY