Skip to content
Thomaz Doktare fortsätter som assisterande tränare i Katrineholm Bandy.
FOTO: Tobias Sterner

Klart: Doktare stannar i ledarstaben

9 maj 2024

Det är inte bara spelarna på isen som börjar falla på plats i Katrineholm Bandys A-lagsbygge. Det gör även tränarstaben. Detta då det nu står klart att Thomaz Doktare fortsätter sitt uppdrag som assisterande tränare.

Efter att ha gått vägen genom ungdomslagen vidare via elittränarutbildningen upp i A-laget står det nu klart att Thomaz Doktare väljer att fortsätta sitt uppdrag som assisterande tränare för Katrineholm Bandys A-lag. Den kommande säsongen blir hans tredje tillsammans med huvudtränare Jari Hyttinen och det är en viktig pusselbit som har fallit på plats, menar klubbchef Micael Eriksson.

– Vi ser Thomaz som en jätteviktig del av laget runt laget. Dels är han en väldigt kompetent och engagerad ledare som brinner för utveckling, men han står även för viktiga delar så som lokalkännedom och ett stort hjärta för klubbmärket, säger Eriksson.

Doktare själv menar att det var ett tämligen enkelt beslut att förlänga kontraktet redan när det stod klart att huvudtränare Jari Hyttinen skulle stanna i klubben.

– Att få arbeta med och vid sidan av Jari är och har varit väldigt inspirerande under säsongerna vi kamperat ihop. När han berättade för mig att han blir kvar i klubben så var mitt beslut väldigt enkelt att fatta. Även om vi kommer från två helt olika ledarkarriärer så har vi mycket gemensamt och tänker väldigt lika i det mesta. En otroligt kompetent ledare som inte lämnar minsta detalj åt slumpen och sånt gillar jag, säger han.

– Extra viktigt är väl just den biten när vi har en relativt ung och oerfaren trupp. Just att stora delar av truppen är ung och utvecklingsbar är väl en stor del i utmaningen även kommande säsong. Men truppen visade redan förra säsongen att vi kan utmana alla lag i serien trots vi hade tvåsiffrigt i antalet allsvenska debutanter.

Thomaz Doktare menar att han har utvecklats mycket som ledare under de två gångna säsongerna och att han ser fram emot att lära sig ännu mer framöver.

– Att vara en bricka i den ledarstab vi har nu gör att det känns ännu mer inspirerande inför kommande säsong. Jag själv har lärt mig otroligt mycket från Jari dom här två åren där vi jobbat en hel del med statistik och prestation för att hitta rätt vägar framåt. Att hitta och jobba med bakomliggande parametrar för utveckling och framgång är något som gör att både jag och hela truppen har utvecklats och tagit stora steg framåt, säger han.

Att duon Hyttinen/Doktare nu även får stöttning av Daniel Lehnbom som ny assisterande tränare välkomnar Thomaz med öppna armar.

– Att vi nu får in Danne i teamet gör att vi kan fokusera ännu mer på individens utveckling för att kunna ta laget till nästa nivå. Med hans erfarenhet och och tidigare karriär kommer många av våra unga spelare, kanske framförallt de defensiva, att få en riktigt bra mentor som kommer lyfta dem både i deras egna självförtroende och utveckling, men även vår defensiv som helhet.

48-årige Doktare ser också med spänning fram emot att jobba med den trupp som formats under de senaste månaderna, även om denna ännu inte är helt färdigställd.

– Det känns ungt, lovande och spännande. Känslan är väl att vi har en del omsättning på spelare som gör att det är svårt att riktigt veta var vi kommer stå i början av november. Spelare vi får in nya i truppen i år är både drivande rollspelare och karaktärspelare samtidigt som befintliga killar har blivit ett år äldre. Det tillsammans med att vi kommer ha en bredare trupp med tuffare konkurrens ger mig känslan att vi kommer spela en attraktiv, publikvänlig och fartfylld bandy med både struktur och kamp, men även bjuda publiken på en hel del finess, säger han.

Fakta:

Namn: Thomaz Doktare
Född: 
1975
Roll: 
Ass tränare
Kontrakt: 
1+1 år (2026)
Moderklubb: 
Katrineholm Bandy
Meriter: 
Svenska Bandyförbundets elittränarutbildning. Assisterande tränare i Katrineholm Bandys A-lag sedan säsongen 2022/23.

I och med förlängningen med Thomaz Doktare ser Katrineholm Bandys lagbygge för säsongen 24/25 i skrivande stund ut som följer:

#6 Marcus Mårtensson (2025)

#8 Ville Hämäläinen (2025)

#13 Vincent Karlsson (2027)

#14 Melker Lindqvist (2025)

#17 Simon Blomkvist (2027)

#19 Alex Höög (2026) NY

#21 Arvid Skoog (2027)

#23 Karl Ström-Arnell (2026) NY

#35 Lasse Korhonen (2025)

#41 Tim Ringqvist (2026) NY

#45 Gustaf Doktare (2026)

#50 Jasu Koljonen (2026) NY

#69 Gustav Danielsson (2026) NY

#77 Isak Jakobsson (2025)

#80 Jonathan Hyttinen (2025)

#89 Emil Holman (2026)

#90 Cim Jacobsson (2026) NY

#94 Olle Ekholm (2026) NY

Ledarstab:

Jari Hyttinen, huvudtränare

Thomaz Doktare, ass tränare

Daniel Lehnbom, ass tränare

Övriga ledare i staben kommer att presenteras inom kort.