Skip to content
FOTO: Hilda Doktare

Inför första träningsmatchen - "skönt att äntligen få släppa lös på matcher"

23 augusti 2024

181 dagar har gått sedan förra säsongen avslutades hemma mot Falu Bs. Nu är det äntligen dags för Katrineholm Bandy att åter skrinna ut i Kronfågel Arena för match under lördagen när Tranås BoIS kommer på besök.

6 månader har gått sedan vi senast fick se våra rödblåa hjältar avsluta bandysäsongen 2023/24. Mycket har hänt sedan dess. Spelare har lämnat, nya ansikten har anslutit och välbekanta namn har återvänt under den långa försäsongen.  Under lördagen går A-lagets försäsong in i en ny fas när Tranås kommer på besök för säsongens första träningsmatch. Känslan i truppen är bra och huvudtränaren Jari Hyttinen ser fram emot att se hur de nya spelarna tar sig an spelet.

- Det viktigast för oss är att vi har ganska många nya spelare och att få se hur de kan spela i vårt lag och spelsystem. De nya spelarna har kommit in helt okej i spelet på träningarna där vissa spelare överraskat positivt medan vissa inte riktigt kommit in än. Men helhetsmässigt ser det helt okej ut.

Men det är inte bara de nya ansiktena som skapar förväntningar inför säsongsstarten. Katrineholmsfostrade Linus Doktare, Olle Ekholm och Gustav Danielsson har återvänt till truppen, vilket Hyttinen menar är betydelsefullt för laget.

-  Det är alltid viktigt för varje lag att ha spelare som kommer från den staden som man representerar.

När gästerna från Småland nu står för motståndet, är laget väl förberett. Försäsongen har varit intensiv och produktiv för Katrineholm Bandy och känslan att få spela match igen är påtaglig. Marcus Mårtensson poängterar: 

- Försäsongen har gått väldigt bra, alla har legat i och jobbat hårt. Det känns otroligt roligt att få spela match igen. Vi har ju tränat mycket nu, så det ska bli skönt att äntligen få släppas lös på matcher.

Mårtensson avslutar med att berätta att förberedelserna inför mötet med Tranås har varit som vanligt, med fullt fokus på att hålla sig till matchplanen. 

- Vi har kört på som vanligt, det är ingen skillnad på vilket motstånd det är – vi förbereder oss som inför vilken match som helst. Det är bara att köra på. Det viktigaste för laget blir att vi gör som vi sagt och följer vår matchplan.

 

Laget till lördagens match presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag. Värt att notera är att spelarna under försäsongen inte kommer spela med sina ordinarie nummer på tröjan. 

Lördagens match startar 14.00 i Kronfågel Arena och det är fri entré som gäller för samtliga. För er som inte har möjlighet att vara på plats så sänds matchen med AI-kamera på Bandyplay.se för 39kr.

Lördag 14.00: Se säsongens första träningsmatch mellan Katrineholm Bandy och Tranås Bois här

Se hela intervjun med Jari Hyttinen och Marcus Mårtensson nedan: