Skip to content

Katrineholm föll mot Rättvik

8 september 2024

I en intensiv drabbning mellan Katrineholm och IFK Rättvik var det hörnmålen som blev den avgörande faktorn. Trots en stark insats från hemmalaget lyckades Rättvik hålla undan och vinna med 4-3, tack vare sin effektivitet i hörnskyttet. En match där små marginaler och Rättviks förmåga att utnyttja hörnor blev avgörande.

I en tät och intensiv match möttes Katrineholm och IFK Rättvik igen för det första mötet sedan den 25 november 2022. Matchen skulle visa sig bli en jämn kamp där små marginaler avgjorde.

Rättvik öppnade starkt och tog ledningen redan i den 23:e minuten, då Gabriel Augustsson fick in en hörna. Hemmalagets Jasu Koljonen kvitterade till 1-1 tre minuter senare på ett fräckt frislag där Henrik Cervin lobbar bollen över målvakten, träffar ribban och Koljonen håller sig framme på returen. Strax innan halvtidsvilan slog Rättvik till igen, och denna gång utnyttjade de två hörnor i snabb följd. Båda gångerna var det Clas Boström med assistans av Jesper Hjelm. Målen kom i den 43:e och 45:e minuten, vilket gav Rättvik en 1-3-ledning inför pausvilan.

Trots underläget visade hemmalaget kämparvilja och reducerade snabbt i den andra halvleken genom ett fint anfall där Alex Höög är sist på bollen, 2-3 målet kom efter bara tre minuter spel av andra halvlek. Men Rättvik fortsatte att vara farliga på sina fasta situationer, och i den 69:e minuten kom ytterligare ett hörnmål, denna gång genom Oskar Svensson, återigen assisterad av Jesper Hjelm, vilket utökade ledningen till 2-4.

Hemmalaget pressade på i slutminuterna och fick till en ny reducering i den 84:e minuten genom Cim Jacobsson, som satte 3-4 och tände hoppet om en kvittering. Målet var även Jacobssons första mål i den rödblå tröjan. Men trots intensiva försök om kvittering från hemmalaget lyckades Rättvik hålla undan och vinna matchen.

Efter matchen summerade nyförvärvet Tim Ringqvist sina tankar om drabbningen:

– Jag tycker att det känns bra och att vi har något riktigt bra på gång, även om det är lite tråkigt att vi släpper in så många hörnor, sa Ringqvist och syftade på att alla fyra av Rättviks mål kom från just hörnor.

Han lyfte också fram lagets försvarsspel i övrigt som en positiv faktor.

– Man kan ju se det positiva kring det negativa också. Vi släpper ju enbart in hörnorna och låter dem inte riktigt komma till skott annars, vilket visar att vårt försvarsspel börjar klaffa.

Ringqvist beskrev matchen som mycket jämn och fysiskt krävande, en tight och jobbig match att spela. Inför nästa match är det tydligt vad laget kommer att fokusera på:

– Vi behöver träna mer på våra hörnor och hörnrus, avslutade Ringqvist, fast besluten att rätta till misstagen och komma starkare tillbaka.

Matchfakta: Katrineholm - Rättvik

Mål: 0-1 23’ Gabriel Augustsson (Ludde Bjernulf), 1-1 26’ Jasu Koljonen, 1-2 43’ Clas Boström (Jesper Hjelm), 1-3 45’ Clas Boström (Jesper Hjelm), 2-3 48’ Alex Höög, 2-4 69’ Oskar Svensson (Jesper Hjelm), 3-4 84’ Cim Jacobsson.

Hörnor: KB: 9(0) Rättvik: 11 (4)

Domare: David Eneland