Skip to content

Katrineholm vann utan att imponera

14 september 2024

Trots en 10–4-seger mot Åtvidaberg lämnade Katrineholm Bandys prestation mycket att önska. En svag första halvlek följdes av en uppryckning i andra. I matchen imponerade provspelande Lucas Mossberg med tre assist och ett mål och Linus Doktare med sina fyra mål.

Katrineholm Bandy tog emot Åtvidaberg i Kronfågel Arena under lördagen, och även om resultatet visade på en klar 10–4-seger för hemmalaget, var det långt ifrån en perfekt prestation. Gästerna från division 1 kom till matchen utan träning på stor is, och trots att förutsättningarna talade för en enkel seger för Katrineholm blev inledningen allt annat än övertygande.

Den första halvleken präglades av ett lågt tempo och svagt spel från hemmalaget. Trots att Katrineholm hade chansen att dominera, hamnade de i samma långsamma takt som sina motståndare. Tidigare Katrineholm-spelaren Erik Lisell gav Åtvidaberg ledningen redan i den tredje minuten, men Linus Doktare kvitterade snabbt för Katrineholm. Spelet gick fram och tillbaka, och även om Katrineholm till slut gick till halvtid med en 4–3-ledning, var det en prestation som inte imponerade. Hemmalagets spel under första halvan lämnade mycket att önska.

– Första halvlek var riktigt avslagen. Vi var inte alls påkopplade. Vårt tempo var dåligt och vi hade dåligt fokus över lag. Jag skulle säga att vi i första halvlek inte är speciellt nöjda med något egentligen, säger Isak Jacobsson efter matchen.

I andra halvlek visade Katrineholm tydligare varför de är det starkare lag. På drygt 20 minuter växte ledningen från 4–3 till 7-3, men därefter tappade matchen återigen i intensitet. Med en avslagen avslutning kunde hemmalaget spela av matchen, som slutade 10–4.

– I andra halvlek höjde vi oss betydligt. Vi fick till bättre diagonala passningar och bytte kant på ett sätt som öppnade upp spelet. Vi kom ner i deras straffområde oftare och kunde stänga dem ute bättre. Vi hade några svackor även i andra halvlek, men vi spelade betydligt bättre bandy, förklarar Jacobsson.

– Det är ju inte en av våra bästa matcher direkt, det går ju definitivt att göra mycket bättre till nästa avslutar Jacobsson

Två av matchens uppropstecken var Lucas Mossberg, som imponerade med tre assist och ett mål, samt Linus Doktare med sina fyra fullträffar. Linus som dagen till äran fick ta en lite ovan roll på mittfälltet i andra halvlek.

Härnäst väntar en match i supercupen, denna gång borta mot seriekollegorna Boltic på Tingvalla Isstadion kommande lördag klockan 14.00.

Matchfakta: Katrineholm - Åtvidaberg

Mål: 0-1 Erik Lisell (Villiam Bäckström), 1-1 5’ Linus Doktare (Olle Ekholm), 1-2 12’ Oliver Wretman (Erik Skogh), 2-2 18’ Linus Doktare (Alex Höög), 2-3 34’ Hampus Ivarsson (Erik Lisell), 3-3 41’ Cim Jacobsson (Lucas Mossberg), 4-3 43’ Linus Doktare (Cim Jacobsson), 5-3 48’ Jonathan Hyttinen (Lucas Mossberg), 6-3 53’ Självmål, 7-3 67’ Jonathan Hyttinen (Olle Ekholm), 7-4 81’ Erik Skogh (Erik Lisell), 8-4 86’ Linus Doktare (Alex Höög), 9-4 89’ Alex Höög (Lucas Mossberg), 10-4 93’ Lucas Mossberg (Simon Blomkvist).

Hörnor: KB: 11(1) Åtvidaberg: 4(1)

Domare: Håkan Birgersson