Skip to content

Katrineholm visar styrka i bortaseger mot Örebro SK

9 oktober 2024

I en match präglad av snabba vändningar och intensivt spel visade Katrineholm Bandy prov på stor styrka när de besegrade Örebro SK med 5-6 under onsdagskvällen. Laget höll undan i en dramatisk avslutning och knöt ihop en viktig seger.

Katrineholm Bandy tog en efterlängtad seger borta mot Örebro SK i en match som bjöd på både nerv och dramatik. Med flera vändningar och mål i tät följd var det en match som höll publiken på helspänn ända till slutminuten. Trots att hemmalaget inledde starkt och tog ledningen med 1–0 genom Hugo Wernqvist efter 28 minuter, skulle Katrineholm komma att visa både styrka och kämpaglöd.

Katrineholm svarade snabbt och bara två minuter senare kvitterade Jasu Koljonen efter en fin framspelning av Alex Höög. Strax därefter fick Katrineholm straff och Jonathan Hyttinen gjorde inget misstag, vilket gav gästerna ledningen med 1-2. Bara fem minuter senare utökade Henrik Cervin till 1-3 efter en assist från Ville Hämäläinen, och det såg ut som att Katrineholm var på väg att koppla greppet om matchen.

I andra halvlek kämpade hemmalaget tillbaka. Sebastian Brandt reducerade till 2-3, men Katrineholm hade svar på tal. Efter att ha brutit en vänsterhörna från Örebro ställde katrineholm om blixtsnabbt. Gustaf Doktare får med sig bollen och dallas-fintar bort ett par hemmaspelare på mittplan för att sedan elegant flippa fram bollen till Jasu Koljonen som fri med Örebros målvakt, Sebastian Lundgren, utökar Katrineholms ledning till 2-4

Örebro vägrade dock ge upp och lyckades till slut kvittera matchen med två mål inom några minuter på en hörna av Alex Adehimer och en straff från Filip Bergman i matchminut 69 och matchen verkade kunna gå åt vilket håll som helst.

Katrineholm svarade dock med en stark avslutning. Olle Ekholm satte 4–5 efter ett fint framspel från Hyttinen, men dramatiken var långt ifrån över. Tomas Knutson kvitterade för Örebro till 5–5 bara fem minuter före full tid, men 2 minuter senare klev Hyttinen fram igen och satte sitt andra mål för dagen, vilket avgjorde matchen.

Efter matchen var det en nöjd Alex Höög som kommenterade segern:

– Det känns som vanligt väldigt skönt att vinna, speciellt mot ett lag som Örebro.

När han summerar lagets prestation under matchen säger han:

– Jag skulle säga att vi är bra hela matchen igenom egentligen. Det sker lite konstiga saker här och var, men det hör ju lite till. Jag tycker att det är starkt av oss att vi hela tiden håller oss kvar i matchen och har något att bygga vidare på.

Senaste gången Katrineholm vann mot Örebro var 2019 och att bryta den negativa trenden  mot Örebro och ta hem segern var ett viktigt steg för Katrineholm, som visade både mental och fysisk styrka i en välförtjänta 6–5-vinst.

Nästa utmaning kommer redan på lördag när laget ställs mot Narukäre i Kronfågel Arena.

Matchfakta Örebro - Katrineholm

Mål: 1-0 28’ Hugo Wernqvist (Isac Andersson Sunnemalm), 1-1 30’ Jasu Koljonen (Alex Höög), 1-2 34’ Jonathan Hyttinen (Straff), 1-3 39’ Henrik Cervin (Ville Hämäläinen), 2-3 50’ Sebastian Brandt (Alex Adeheimer), 2-4 53’ Jasu Koljonen (Gustaf Doktare), 3-4 64’ Alex Adeheimer (Isak Cronvall) hörna, 4-4 69’ Filip Bergman (straff), 4-5 81’ Olle Ekholm (Jonathan Hyttinen), 5-5 86’ Tomas Knutson (Sebastian Brandt), 5-6 87’ Jonathan Hyttinen.

Hörnor: ÖSK: 12 (1) KB 9 (0)

Straffar: ÖSK: 1 (1) KB: 2 (1)

Domare: David Järvinen