Skip to content
FOTO: Hilda Doktare

Cervin om genrepet mot Bollnäs – "En spännande utmaning för oss"

17 oktober 2024

Katrineholm Bandy är redo för en stor utmaning när elitserielaget Bollnäs GIF gästar Kronfågel Arena på fredag. Efter en försäsong med sex vinster och två förluster står laget inför en prövning av högsta klass. Henrik Cervin betonar att fokus ligger på att prestera på topp och utvecklas.

Efter en försäsong präglad av både framgångar och utmaningar, med sex vinster och två förluster, står Katrineholm Bandy nu inför sin största prövning hittills. På fredag väntar ett möte mot elitserielaget Bollnäs GIF i Kronfågel Arena, ett motstånd som kommer att sätta KB-laget på prov på allvar. Med en vecka kvar till seriepremiären mot Djurgården är det här en sista chansen för laget att vässa formen inför säsongens startskott.

Bollnäs är ett rutinerat elitserielag som förra året tog en tredje plats i grundserien men blev utslaget av Edsbyn i kvartsfinalen efter fem matcher. I årets upplaga har laget genomgått vissa förändringar; Oskar Westh har gått till Hammarby, Hans Andersson har avslutat sin karriär och Philip Heed har lämnat för allsvenska Rättvik. Det enda nyförvärvet är Tatu Ässemäki men laget har lyckats behålla en stark stomme, med Erik Petterson som en av nyckelspelarna. Dessutom återfinns Johan Törnberg och Arvid Rönnlund i laget, två spelare som hade utvecklingsavtal med Katrineholm Bandy förra säsongen.

Katrineholms Henrik Cervin ser fram emot mötet med Bollnäs och betonar vikten av att möta ett så pass starkt motstånd:

– Det är en spännande utmaning att möta ett duktigt elitserielag. För våra yngre spelare är det en fantastisk möjlighet att visa vad de går för och att få känna på tempot på elitnivå. Många i laget har potential att spela i elitserien, och den här matchen ger dem en försmak av vad som väntar, säger Cervin.

Inför matchen understryker Cervin att en stark defensiv är avgörande för att kunna störa Bollnäs och skapa bästa möjliga förutsättningar.

– A och O för att störa dem är att sätta defensiven. Det gäller att hålla tätt bakåt och inte ge dem för många lägen. Offensivt måste vi vara kliniska när chanserna dyker upp, för vi kommer inte att få många. Det handlar om att ta vara på de få lägen vi får och se till att sätta dem, förklarar han.

Cervin understryker dock att resultatet inte är i fokus för Katrineholm i den här matchen. Istället handlar det om att se till att prestationen ligger på en hög nivå och att laget är väl förberett inför premiären mot Djurgården.

– Vårt mål är att prestera på topp genom hela matchen och visa att vi kan hålla en jämn nivå under 90 minuter. Det är viktigt för oss att fortsätta utvecklas och ta med oss något positivt från varje match, oavsett resultat. Att vi ska kriga i 90 minuter och under stunder av matchen kunna bjuda upp till dans. Det är varken schysst mot publiken eller oss själva att sätta ett resultat mål inför matchen. Men prestationen är något som är viktigt för oss, att försöka hålla en jämn nivå under hela matchen, avslutar han.

Cervin avslutar med en sista uppmaning till folket i Katrineholm:

-  Välkommen till Kronfågel Arena 19:00 på fredag. Om inte för KVBS så bör det räcka med att bevittna världens bästa bandyspelare live, nr 95 i Bollnäs tröjan.

Fredagens speltrupp presenteras på våra sociala medier cirka en timme innan avblås.

Fredagens match startar 19.00 i Kronfågel Arena och det är fri entré som gäller för samtliga i Kronfågel Arena. För er som inte har möjlighet att vara på plats så sänds matchen även på Bandyplay.se. Sändningen sker med AI kamera utan kommentator, men möjligheten att se matchen finns alltjämt.

Glöm inte att teckna ditt abonnemang  på bandyplay.se redan idag så får du första månaden för halva priset om du enger koden bp50. Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del.