Skip to content
Linus Doktare, 31, återvänder till moderklubben och har skrivit ett ettårskontrakt med Katrineholm Bandy.
FOTO: Tomas Nilsson/Tobias Sterner

Klart: Linus Doktare tillbaka i moderklubben

19 maj 2024

Utflykten över länsgränsen blev bara ettårig. Nu står det klart att anfallsstjärnan Linus Doktare återvänder till moderklubben Katrineholm Bandy efter en säsong i Örebro SK.

Efter att ha tillbringat hela sin framgångsrika karriär i moderklubben Katrineholm Bandy valde anfallaren Linus Doktare inför förra säsongen att testa ett miljöombyte. Flytten gick över den västra länsgränsen till Örebro SK, men trots en lyckad säsong i gulsvart står det nu klart att sejouren i fel färger bara blev ettårig. I dagarna har 31-åringen nämligen skrivit ett ettårskontrakt med sin rödblåa moderklubb.

– Vi ville inte att Linus skulle lämna oss i fjol, men förstod samtidigt hans beslut. Det har funnit ömsesidig respekt hela tiden och en gemensam vilja att en dag kunna se honom återvända hem. Att den dagen är idag är vi väldig glada över och vi ser fram emot att se honom i rödblått igen, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

– Linus kommer inte bara med en enorm offensiv spets och en av hela seriens bästa näsor för mål. Han kommer även med väldiga mängder rutin till ett ungt och utvecklingsbart lag och kommer därmed att vara minst lika viktig som ledarfigur i omklädningsrummet och på träning som han blir på match.

Doktare själv berättar att beslutet att komma hem igen har växt fram efter ett år där han känner att han fått den nytändning han hoppades på i och med miljöombytet. Ett miljöombyte som kändes nödvändigt under en jobbig tid privat efter att sambon Amanda, tillika Olle Ekholms storasyster, gått bort i cancer i december 2022.

– Jag har funderat en stund på det här. Jag behövde en nystart förra året efter allt som hände i mitt privatliv. Jag behövde byta miljö och så, men nu känns det riktigt skönt att komma hem igen, säger 31-åringen och konstaterar att miljöombytet också gav önskad effekt.

– Jag känner att jag har växt mycket som person av att testa på någonting nytt och få se hur det fungerar i en annan klubb. Jag behövde en nystart både bandymässigt och privat och det har jag fått. Jag känner att jag har fått en ordentlig nytändning och jag är väldigt sugen på att spela bandy igen.

Per dagens datum har det gått hela 4 942 dagar sedan Doktare gjorde sin allsvenska debut för moderklubben den 7 november 2010 borta mot Skutskärs IF (spelades i Sandviken). En dryg månad senare kom första allsvenska målet i bortamötet med Örebro SK och sedan dess har det blivit ytterligare hela 397 poäng i tävlingssammanhang för "Limpo" på totalt 311 matcher för KB.

– Ja, det var längesedan. Det är snart 14 år sedan. Det har hänt en del sedan dess, skrattar Doktare när debuten och första målet kommer på tal.

Med andra ord är rutin en av de saker han kommer in i sitt nygamla omklädningsrum med. Rutin som kommer att göra ett annars väldigt ungt lag gott i vinter.

– Ja, det finns väl en del rutin (skratt). De killarna jag har spelat med tidigare har utvecklats och växt till sig. Jag tycker att alla de som är kvar gjorde en bra säsong förra året plus att jag tycker att det ser spännande ut med lite nyförvärv som jag tror kan blomma ut, konstaterar han innan han också slår fast att han vill ta en tydlig ledarroll i laget i vinter.

– Det känns väldigt lockande att få dela med sig av sin rutin till de här yngre killarna och försöka vara med och hjälpa dem framåt.

Bildtext: Linus Doktare inför sin andra allsvenska säsong med Katrineholm Bandy, våren 2011.

Fakta:

Namn: Linus Doktare
Född: 
1993
Position: 
Forward
Kontrakt: 
1 år (2025)
Moderklubb: 
Katrineholm Bandy
Tidigare klubbar: Örebro SK
Meriter: 
30 mål på 22 matcher för ÖSK förra säsongen. Sedan tidigare 13 säsonger, 311 matcher och 398 poäng (269+129) för Katrineholm Bandy. Har spelat två elitseriekval med moderklubben och var även med och spelade upp laget från Division 1 2017/18. Intern skytte- och poängkung fyra gånger (16/17, 18/19, 21/22, 22/23).

I och med värvningen av Linus Doktare ser Katrineholm Bandys lagbygge för säsongen 24/25 i skrivande stund ut som följer:

#6 Marcus Mårtensson (2025)

#8 Ville Hämäläinen (2025)

#13 Vincent Karlsson (2027)

#14 Melker Lindqvist (2025)

#17 Simon Blomkvist (2027)

#19 Alex Höög (2026) NY

#21 Arvid Skoog (2027)

#23 Karl Ström-Arnell (2026) NY

#25 Linus Doktare (2025) NY

#35 Lasse Korhonen (2025)

#41 Tim Ringqvist (2026) NY

#45 Gustaf Doktare (2026)

#50 Jasu Koljonen (2026) NY

#69 Gustav Danielsson (2026) NY

#77 Isak Jakobsson (2025)

#80 Jonathan Hyttinen (2025)

#89 Emil Holman (2026)

#90 Cim Jacobsson (2026) NY

#94 Olle Ekholm (2026) NY